Carriere, NLP

Wiel des Levens

Wiel des Levens: Jij staat aan het stuur van je eigen leven!

Op welk gebied zou jij willen groeien? Maak een zelfanalyse en vul het Wiel des Levens in. In dit schema kan je jezelf beoordelen op de volgende 8 gebieden: Wiel des levens
  • Werk en carrière
  • Gezondheid en fitness
  • Financiën en geld
  • Familie en vrienden
  • Relaties
  • Persoonlijke groei
  • Plezier en vrije tijd
  • Spiritualiteit en fysieke omgeving

Geef jezelf een beoordeling van 0 tot 10 (ideaal). Ik daag je uit om in extremen te werken (dus ook 2/3 of 8/9 te noteren). Op deze manier zijn jouw persoonlijke doelen duidelijk zichtbaar.

Schrijf ook zeker een datum boven het Wiel des Levens, want wellicht wil je over een ½ jaar opnieuw bekijken of je op een bepaald gebied gegroeid bent. Let op! Het blijft een moment opname. Het heeft invloed op je gemoedstoestand (hoe je je op dat moment voelt!) De waarde 1 ligt het dichtst bij het middelpunt van de cirkel en de waarde 10 ligt aan de rand van de cirkel. Na het invullen van dit schema ontstaat er een soort spinnenweb en is in één oogopslag te zien, welke categorieën minder scoren en wat de levenstevredenheid van dat moment is. Zoals bij een echt wiel is het ideale plaatje dat het rond (in harmonie) moet zijn. Probeer hier aan te werken.

Bepaal zelf waar je aandacht aan wilt geven. Jij en alleen jijzelf staat het stuur van jouw leven. Want aan alles wat je aandacht geeft, groeit. Aan de hand van het ingevulde Wiel des Levens, kan je jezelf doelen stellen. (liefst via de Slim SMART methode à zie vorige blog). Houd een droomdagboek van je doelen bij.

Het is heel belangrijk om doelen te stellen. Ze geven richting aan je eigen levensgeluk!

Durf te draaien aan het Wiel des levens!

Bekijk ook het bijgaande filmpje over het Wiel des levens of lees voor meer informatie dit artikeltje.

Heb je hulp nodig bij het invullen van het Wiel des Levens of heb je een steuntje in je rug nodig om doelen te stellen. Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op!

 

Author


Avatar

Brigitte Kater

Mijn naam is Brigitte Kater, moeder van 2 prachtige kindjes (waarvan er 1 chronisch ziek is). Eigenaresse van 2 goedlopende zaken (Perfect Celebrations & Perfect Decorations). Na 15 jaar als werknemer gewerkt te hebben bij diverse Multinationals, heb ik in 2013 de sprong gewaagd om fulltime als zelfstandige aan de slag te gaan. Hierdoor ben ik zelf ook tot inzichten gekomen. Ik help mijn klanten graag verder met het maximale uit zichzelf te halen.