Perfectionisme

Mild zijn voor jezelf

Wees mild voor jezelf

Ervaar je nauwelijks innerlijke rust? Lijk je voortdurend kwaad te zijn op jezelf en zit je onder de stress? Vijl dan de scherpe kantjes wat af door mild te zijn voor jezelf. Kies voor kleine stapjes zoals deze hieronder, of laat je erdoor inspireren om zelf een actie te bedenken die bij je past. Zo schenk je jezelf momenten waar de stress even kan wegvallen en er rust in je lichaam komt:– Neem tijd voor je lunch. Iedereen heeft tijd nodig om tijdens de dag even tot rust te komen.– Doe een powernap tijdens de middag. Zoek voor jezelf een houding die je de kans geeft om te ontspannen. Je kunt je hoofd op je armen op je bureau leggen of in je auto gaan zitten en je stoel wat achteruit zetten. Belangrijk is dat je middagdutje niet te lang duurt, anders ga je echt slapen en daarna voel je je meestal niet zo lekker. Een goed hulpmiddel in het begin is je sleutels vasthouden. Wanneer je helemaal ontspannen bent, vallen je sleutels uit je hand. Dat is dan het sein om weer actief te worden.– Verwen jezelf met een badritueel. Laat je huisgenoten weten dat je onder geen beding gestoord mag worden en maak het gezellig met kaarsjes en andere attributen. – Ga 10 minuten in het park wandelen voor je naar huis gaat. Even de stress van de werkdag van je af laten glijden. Met de zuivere lucht adem je rust in. Niets moet. – Ga sporten of fitnessen. Het kan ook dansen zijn. Als het je maar doet bewegen, je hart sneller doet slaan en je ademhaling doet verdiepen. Leg jezelf geen doelen op tijdens het bewegen en kies zeker niet voor competitie, want je wil de stress net verminderen.– Vind een hobby waarbij je je verbeelding kunt gebruiken. Of je nu wil tekenen, pottenbakken, improvisatietheater doen, ga ervoor en gun jezelf het plezier iets te creëren.

Wil je graag begeleid worden door een professionele perfectionismecoach, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Perfect Coaching is gecertificeerd perfectionismecoach en lid van deze brancheorganisatie.

Meer informatie over perfectionisme en bevestigingsdrang is te vinden op de website: bevrijd jezelf

Author


Avatar

Brigitte Kater

Mijn naam is Brigitte Kater, moeder van 2 prachtige kindjes (waarvan er 1 chronisch ziek is). Eigenaresse van 2 goedlopende zaken (Perfect Celebrations & Perfect Decorations). Na 15 jaar als werknemer gewerkt te hebben bij diverse Multinationals, heb ik in 2013 de sprong gewaagd om fulltime als zelfstandige aan de slag te gaan. Hierdoor ben ik zelf ook tot inzichten gekomen. Ik help mijn klanten graag verder met het maximale uit zichzelf te halen.